Acasă » Articole » Poezie » Vizuală

În camera mea
de suzana deac
În camera mea se aud şoapte de tulpini şi cuvinte de imbold, se percep culori în mişcare, nimic nu se vinde dar nimic nu se dă gratis, floarea soarelui, o ştim cu toţii, e fidelă soarelui, îl urmăreşte cât trăieşte, pe mine mă urmăresc visele zi şi noapte iar dacă le ascult, mă răvăşesc, în camera mea sună muzica Şostakovici din întâmplare şi mă face să caut o ieşire pe scara de urgenţă.

În camera mea e şi camera ta respirând a viaţă, o alternativă... îţi văd acvariul cu peşti zglobii şi jurnalul cu eseuri pe rând concepute cu sudoarea adevărului, zăresc şi pietricele adunate din fiecare gară, gaj pentru amintiri, şi scoici albe, dovezi pentru un trecut care nu se alterează.

În camera mea umblă maşini, trenuri, supersonice, fiecare lăsând urme, praf şi sedimente, întâlniri pe peron în prima şi ultima clipă, despărţiri bine pregătite sau bruşte şi mult fum care întunecă silueta nopţii.

În camera mea trece timpul şi nu-l pot opri doar dacă mă pun în genunchi îmi închid ochii şi nu văd că nu mă ia în serios...
În camera mea nimeni nu vrea să încheie un contract pe bune, toţi cred în sentimente trecătoare.
Categorie: Vizuală | Adăugat de: Suzana (13 Iun 2012) | Autor: suzana deac
Vizualizări: 610 | Comentarii: 2 | Tag-uri: suzana-deac, camera | Rating: 4.0/2
Total comentarii : 2
avatar
0
2 Suzana • 12:46, 28 Mar 2015
Luisa, ești o dulce și tare mă bucur că te-ai regasit printre trenuri, gări și stări. Viața să fie de partea ta! Cu drag, Suzana
avatar
0
1 Luisa • 11:07, 02 Mar 2015
Am intrat si eu in camera ta, cu cinci stelute in mana, insa vad ca una a fost papata de bau-bau. Nu mai conteaza, important e ca m-am regasit printre trenuri, gari si stari.  O Primavara frumoasa, Suzana!
Intrări de același autor:
avatar