Site-ul este unul pur cultural.Toate postările pe site trebuie să fie de natură culturală evitând a se folosi atacuri la persoană de natură rasistă, politică etc., acest lucru poate aduce la suspendarea contului pe perioadă nedeterminată.

 
Orice încercare de plagiat se va sancţiona conform regulilor site-ului.
 
Clonele nu se acceptă pe acest site.
 
Există o secţiune de Atelier unde fiecare membru poate posta texte atunci când crede că are nevoie de ajutor. Textele din atelier pot fi scoase dacă se va considera că în urma modificărilor acestea sunt acceptabile, sau se consideră că nu au nevoie de reparaţii. Textele ce sunt scoase din Atelier se postează la secţiunea Promovate.

Vor exista mai multe categorii de membrii:

Nou veniţi - aceştia sunt cei ce se înscriu recent şi vor fi moderaţi.

 Novice - Aceştia nu pot posta texte decât pe blog.

Autorii - au drepturi depline pe site fără excepţie

Autor-seniorii - sunt titularizați acei membrii ce se implică frecvent în proiectele site-lui.

 Moderatorii - sunt cei ce moderează secţiunii le Forumului

Editorii - sunt cei ce pot da un verdict unui text sau creaţie de orice natură cum ar fi pictură sau fotografie.

Nou veniții rămîn în această categorie timp de două săptîmâni, dar dacă postează 10 texte înainte, pot să treacă mai repde de două săptămîni în grupul Novice unde rămân până se constată că textele lor sunt autentice.

De asemenea vor exista unele grade ce se pot opţine în funcţie de activitatea pe site sau autenticitatea creaţiilor. Aceste grade se acordă de către Moderatori.

Verificat este titlul celor ce sunt inactivi pe site.

Orice membru care nu va fi activ va fi sancţionat cu câte un punct din reputaţie pe fiecare lună de inactivitate. Acesta poate recupera punctele doar prin postarea a cel puţin 10 texte într-o lună. La -10 puncte din reputaţie membru va fi blocat pentru orice activitate. Deblocarea lui se va face după o lună, dacă va fi inactiv  încă o lună va fi blocat definitiv. Deblocarea lui nu se v-a face decât la cererea acestuia.
 
Site-ul conţine şi o Bibliotecă unde orice membru poate posta textele unor scriitori consacraţi, dar nu şi a celor ce sunt încă în viaţă. Orice text ce nu se conformează acestor criterii, va fi şters.

Textele ce se introduc la secțiunea Lingua sunt doar acelea ce nu sunt în limba engleză. Pentru limba engleză dați clik pe stegulețul din partea de sus al site-ului și vă logați cu același nume de utilizator și aceiași parolă ca pe site-ul din limba română. Aici puteți introduce atât texte cât și alte materiale permise de site.
Rog maxim trei texte pe zi.
Pe blog nu există limită.
Site-ul Artă şi literatură este un spaţiu virtual pus la dispoziţia utilizatorilor şi este absolvit de orice vină în cazul publicaţiilor membrilor săi, fiicare autor fiind responsabil pentru textele publicate pe site.

 
 
 
Premii și distincții


 
Premmiile și distincțiile se acordă în funcție de activitatea membrilor pe site.
La fiecare sfîrșit de lună se face un sondaj. Vor fi premiați patru membrrii cu cele mai multe texte postate, comentarii sau creații proprii în pictură

 Premiul cel mare constă în titlularizarea ca Partener și i se mărește reputațial la 3.

Premiul I de fidelitate constă în titularizarea ca Fidel și i se mărește reputația la 2.

Premiul II de fidelitate constă în titularizarea ca Fidel și i se mărește reputașia la 1.

Premiul III de fidelitate constă în titularizarea ca Fidel.


Pentru cei cu cele mai multe texte în Bibliotecă există doar un premiu care constă în titularizarea Consacrat și ridicarea reputației la 4.

Există și premii pentru cei ce au cele mai multe mesaje în forum dar și cele mai multe texte adăugate în Bibliotecă sau Pictori celebrii.