[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Cluburi » Diverse » Pictori celebrii » Pablo Picasso
Pablo Picasso
CezarData: Vineri, 18 Oct 2013, 06:09 | Mesaj # 1
Admin
Grup: Administratori
Mesaje: 97
Stare: Offline


Picasso nu s-a putut mulTumi în viata cu un singur rol. Va juca multe, reale si imaginare, dar pe toate cu aceeasi pasiune. A fost andaluz si catalan, spaniol si francez. A fost un copil genial, la Paris un strain "iresponsabil", din cauza caruia însa cartierul Montmartre a intrat în legenda. A fost un amant pasional, sot si tata.
Dar mai presus de orice, a fost cea mai stralucita personalitate artistica a secolului al XX-lea, unul dintre marii maestri ai penelului, care a rupt definitiv cu conventiile stilului iluzionist si figurativ, dominant înca din perioada Renasterii. Asa cum tablourile cubiste au descompus realitatea, si opera lui Picasso este o oglinda care permite urmarirea artei în secolul al XX-lea si totodata viata particulara a artistului. Pânzele lui ne amintesc de un jurnal intim care glorifica frumusetea si erotismul femeilor iubite.
Optzeci de ani de activitate artistica - pictura, sculptura, poezie - reflecta multilateralitatea creatiei lui Picasso care traieste pentru arta si prin arta.
Asemănătoare:Cezar C. Viziniuck
 
Cluburi » Diverse » Pictori celebrii » Pablo Picasso
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare: