[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Cluburi » Cluburi » Religie » Căderea lui Adam (comentariu biblic)
Căderea lui Adam
CezarData: Marţi, 31 Ian 2012, 20:35 | Mesaj # 1
Admin
Grup: Administratori
Mesaje: 97
Stare: Offline
În viziunea biblicş, omul a devenit muritor atunci când a gustat din pomul Cunoştinţei Binelui şi Răului. Dar cum a ajuns omul să încalce porunca lui Dumnezeu?

În primul rând, putem constata că Evei Dumnezeu nu-i dete această poruncă direct. Eva nu fusese încă creată când Adam primise această poruncă, dar, probabil, ea auzise de la acesta de ea.

Lucifer se servi de şarpe pentru a o amăgi pe Eva probabil pentru că acesta era pe atunci un animal înaripat şi având corpul flexibil putea contribui la cuvinte şi prin unduirea lui printre crengile copacului. (Cu certitudine putem să credem că şarpele avea aripi deoarece Dumnezeu nu-i putea da pedeapsa de a se târîâ pe pămând dacă acesta se târa deja).

Când o ademeni pe Eva, şarpele îi spuse: "Oare a zis Dumnezeu cu adevărat: 'Să nu mâncaţi din toţi pomii din grădină?'" (Geneza 3:1b). Acest "oare" era o formă prin care şarpele dorea să o pună pe Eva în îndoială faţă de ceea ce-i zise Adam. Că Dumnezeu nu ar fi zis aşa ci Adam ar fi inventat această poruncă. Femeia a rămas totuşi hotărâtă şi a răspuns şarpelui: "Putem să mâncăm din rodul tuturor pomilor din grădină. Dar despre rodul pomilor din mijlocul grădinii, Dumnezeu a zis: 'Să nu mâncaţi din el, şi nici să nu vă atingeţi de el, ca să nu muriţi.'" (Geneza 3: 2,3). Eva folosin însăşi cuvintele lui Dumnezeu îl puse oarecum în dificultate pe şarpe, aşa că acesta se folosi de altă formă de a o înşela: cea probatorie. "Hotărât, că nu veşi muri: dar Dumnezeu ştie că în ziua în care veţi mânca din el, vi se vor deschide ochii, şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul." (Geneza 3: 4,5). Ca să putem analiza acest verset, este nevoie şi de prima parte a vrsetului următor: "Femeia a văzut că pomul era bun de mâncat şi plăcut de privit, şi că pomul era de dorit ca să deschidă cuiva mintea." (Geneza 3: 6a).

Cum putea Eva să-şi dea seama că era bun de mâncat dacă nu mâncase încă din el. Aici a venit şarpele cu proba. Probabil i-ar fi zis: "Uite, vezi, eu am mâncat şi nu am murit, din contră, pot vorbi." De aici constată femeia că pomul era bun de mâncat şi de dorit să deschidă mintea.

"A luat cdeci din rodul lui, şi a mâncat; a dat şi bărbatului ei, care era lângă ea, şi bărbatul a mâncat şi el". (Geneza 3:6b).

Când a mâncat Eva din rod, Adam sigur nu era cu ea pentrucă dacă ar fi fost ar fi luat parte la discuţie, aşa că Eva îi duse fructele. Cu toate ca femeia gustase din fructul oprit, slava lui Dumnezeu nbo o părăsise. Lucifer avea nevoie de doi pentru a introduce păcatul pe pământ, de aceea, acum posedând-o pe Eva îl ademeni şi pe Adam care, deşi cunoştea porunca lui Dumnezeu, renunţă cu bună ştiinţă la acesta în favoarea Evei. Gustând şi el, slava lui Dumnezeu îi părăsi şi atunci cunoscuseră că sunt goi. Dar de ce nu au murit? De fapt ei atunci au murit spiritual faţă de Dumnezeu.


Cezar C. Viziniuck
 
Cluburi » Cluburi » Religie » Căderea lui Adam (comentariu biblic)
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare: